kroon

Prestigieus wonen op Landgoed Steenenburg

Landgoed Steenenburg was altijd al een plek van rijke verhalen. Hier woonden adellijke families, waren Franse soldaten gelegerd en vonden in de grote bospartijen, op akkers en rond de vennen grote drijfjachten plaats. En nu gloort er een nieuw perspectief.

Kasteellaan 1, Nieuwkuijk

EenEeuwenoudLandgoed

EenEeuwenoudLandgoed

Je woont hier niet 'in' Landgoed Steenenburg maar op Landgoed Steenenburg. Een gebied met een historie die terug gaat tot in de 13e eeuw. In feite woon je in een eeuwenoud park met monumentaal groen, ontsloten door voorname oprijlanen. Omdat er alleen sprake is van bestemmings-verkeer overheersen rust en veiligheid.

Je woont hier niet 'in' Landgoed Steenenburg maar op Landgoed Steenenburg. Een gebied met een historie die terug gaat tot in de 13e eeuw. In feite woon je in een eeuwenoud park met monumentaal groen, ontsloten door voorname oprijlanen. Omdat er alleen sprake is van bestemmings-verkeer overheersen rust en veiligheid.

De magische omgeving van Drunen & Nieuwkuijk

Libéma transformeert het kasteel in het middengebied van Landgoed Steenenburg tot een interessante en aantrekkelijke horeca-hotspot. Er komt een modern gebouw met hotelkamers waar iedereen kan logeren. De kasteeltuin wordt teruggebracht in zijn oorspronkelijke, Engelse stijl en blijft voor het publiek toegankelijk. Aan de rechterzijde van het kasteel komt een grote, moderne serre. Hoewel het kasteel zich voornamelijk richt op de zakelijke markt, kan iedereen hier straks een heerlijke cappuccino drinken op het terras of smaakvol dineren in de nieuwe serre.

De omgeving van Landgoed Steenburg heeft veel te bieden. In de eerste plaats het landgoed zelf, met zijn eeuwenoude historie en monumentale groen. Even daarbuiten, op tien minuten fietsen vind je De Loonse en Drunense Duinen. Een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Een bijzonder nationaal park als een Brabantse Sahara, met veel zand, heide en bossen. Je kunt er volop wandelen, fietsen, hardlopen, mountainbiken én eten en drinken.

Drunen heeft een breed aanbod van vers-, mode- en speciaalzaken, horeca en supermarkten. Allemaal vlakbij elkaar in het centrum. Zo kun je gemakkelijk en binnen loopafstand al je favoriete winkel in één keer bereiken en vlakbij de winkels parkeren. Je kunt er ruimschoots terecht voor je dagelijkse boodschappen, maar ook voor een gezellige middag en avond uit. En wil je een dagje uitgebreider shoppen, dineren of een avondje op stap? Dan ligt het bruisende ’s-Hertogenbosch op een steenworp afstand.

Wie in Drunen en omgeving wil sporten, kan zijn hart ophalen. Er zijn volop sportscholen voor fitness, vechtsporten, teamsporten, zwemmen of voor dansen en turnen. Wie graag golft, kan zijn hart ophalen op golfbaan van De Loonsche Duynen of de Bernadus Golf. Een balletje slaan is mogelijk bij tennisvereniging Achter De Bogen of L.T.C. De Klinkaert.

Met het kunstcentrum Het Pieck en De Voorste Venne of een bezoek aan het monumentale Heusden hebben Drunen en omgeving veel te bieden. En iets verderop, in ’s-Hertogenbosch of Tilburg wacht je een uitgebreid aanbod aan heuse culturele uitdaging. Je bezoekt er interessante tentoonstellingen in het Noordbrabants Museum of het Design Museum Den Bosch. Ook kun je er de Tramkade bezoeken: de nieuwe culturele hotspot van de stad. Naar het theater of de film? Het aanbod is groot. Net als in Tilburg, met het DE PONT museum met regelmatig wisselende exposities. Ook vind je er het TextielMuseum en De Piushaven. Een prachtig stedelijk gebied waar wonen, werken en watersport samengaan, inclusief 14 ligplaatsen voor historische vaartuigen en levendig uitgaansgebied.

Gezinnen met kinderen kunnen kiezen in Drunen. Er zijn twee basisscholen in de omgeving, Basisschool Het Kompas in Nieuwkuijk en Basisschool De Duinsprong in Drunen. Kinderen die ondertussen naar het voortgezet onderwijs gaan, kunnen terecht op het d’Oultremontcollege in Drunen. Een breed georiënteerde school met een mavo, havo, atheneum, gymnasium en een technasium.

Winkels & night on the town

Borstcrawl, golfclub of tennisbal

De sportliefhebber kan zijn hart ophalen

Nabij de Loonse en Drunense duinen

De seizoenen op z'n mooist

Landgoed Steenenburg

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Achter de schermen zijn we gestart met de voorbereidingen van de Gouverneur. Hier verrijzen circa 120 appartementen in een betoverende groene omgeving. Wil je op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!